• Een van de grootste modewinkels van NL
 • Voor 17.00 besteld, zelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending vanaf 50 euro
Klantenservice Klantenservice

Welke rok past bij mijn figuur?De rok is hét perfecte kledingstuk om je outfit een vrouwelijke touch te geven. Als je de juiste rok kiest, kun je ervoor zorgen dat je figuur extra mooi uitkomt. Niet alleen het model van een rok is hierbij bepalend, ook de lengte is belangrijk.

 Maar welke rok kies je als je wat bredere heupen hebt? En welke rok kun je het beste dragen als je lange benen hebt? Ontdek in deze blog wat de do’s en don’ts zijn per roklengte. Ook laten we je zien welke rok het beste bij jouw figuurtype past. Als je deze tips in je achterhoofd houdt, kom jij op je mooist voor de dag.


Soorten rokken

Rokken zijn er in veel verschillende lengtes. Met een roklengte die past bij jouw figuur kun je juist meer of minder aandacht op bepaalde lichaamsdelen leggen. Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je kiest voor een lengte waarbij jij je prettig voelt. Wij geven je in deze blog graag wat meer informatie over de roklengtes en onderscheiden hierbij vier roklengtes: mini, knie, midi en maxi.


1. Minirok

Een minirok is een korte rok die tot boven de knie komt. De minirok zie je in rechte modellen, A-lijn of in zwierige modellen.


Do’s en don’ts:

 • Heb je slanke benen? Dan zal de aangesloten minirok jou heel mooi staan.
 • Heb je korte benen? Dan is de minirok de ideale manier om je benen langer te laten lijken.
 • Heb je volle bovenbenen? Kies dan liever voor een midi of maxi model.


 Tip: draag een fietsbroekje onder je rokje zodat je zonder gedoe de trap op kunt lopen en je niet steeds je rokje omlaag hoeft te trekken op de fiets.


2. Knie-lengte rok


De knielange rok komt tot iets boven, op of juist net onder de knie. De knielange rok zie je vaak in een recht- of A-lijn model. Ook zie je in deze lengte veel kokerrokken.


Do’s en don’ts:

 • Niet blij met je knieën? Ga dan voor een variant die net over de knie valt. De knielange rok legt juist de nadruk op de knieën.
 • Heb je slanke benen? Ga dan voor een knielange rok met een recht model.


3. Midi rok

Een midi-rok komt tot je kuiten en met deze lengte creëer je eenvoudig een elegante look. Kies voor een plissérok, een kokerrok of ga voor een A-lijn midi rok.


Do’s en don’ts:

 • Heb je platte billen? Kies voor een geplooide midi-rok of ga voor een rok van een stevige stof.
 • Heb je wat vollere kuiten? Dan kun je beter kiezen voor een mini of maxi rok. Een midi rok eindigt precies op de kuiten waardoor je hier juist de aandacht op legt.

4. Maxi rok

Een maxi rok komt qua lengte tot de enkel of grond. Met een maxi rok kun je een speels karakter aan je outfit toevoegen of juiste een chique look creëren.


Do’s en don’ts:

 • Niet blij met je benen? De maxi rok bedekt je benen en is dus ideaal voor jou!
 • Heb je wat vollere heupen? Kies voor een A-lijn rok met weinig details. Zo creëer je een prachtig vrouwelijk figuur.
 • Ben je wat kleiner? Ga in dat geval voor een donkere effen kleur met een hoge taille. Zo lijk je langer.

De perfecte roklengte voor jouw figuur

De perfecte roklengte voor jouw figuur Om de ideale roklengte voor jouw figuur te bepalen, is het belangrijk dat je weet wat jouw figuurtype is. Hierbij maken we onderscheid tussen de volgende figuurtypes: zandloper, rechthoekappelpeer en diamant. Wil je graag hulp bij het bepalen van je figuurtype? Boek hier dan een stijl- en figuuranalyse >


1. Zandloper

Wanneer je schouders en heupen even breed zijn en je taille duidelijk aanwezig is, heb je een zandloperfiguur. Qua roklengte kun je als zandloper alles hebben, maar je figuur komt het allermooist naar voren als je kiest voor een rok die goed aangesloten zit in je taille. De kokerrok en plooirok staan jou geweldig!


2. Rechthoek

Bij een recht figuur zijn je schouders, taille en heupen ongeveer even breed. Bij dit figuurtype is het belangrijk om de juiste kleding te kiezen zodat je toch vrouwelijke vormen kunt creëren. Net als bij de zandloper hoef je je bij een recht figuur geen zorgen te maken over de lengte van de rok. Het mooiste is wel om te kiezen voor een model met volume die strak zit in de taille. De plooirok is perfect voor jou!  


3. Appel

Wanneer je een appelfiguur hebt, is je buik voller dan de rest van je lichaam en heb je brede schouders en wat grotere borsten. Een groot voordeel van jouw appelfiguur zijn je benen. Hier mag je dan ook gerust al je aandacht aan geven. Kies daarom bij voorkeur een korte rok. Zo zet je je benen in de spotlights en het laat je slanker ogen. Zorg dat de rok vanaf je taille wijd uitloopt (zoals de A-lijn rok), zodat je optisch toch een taille creëert.


4. Peer

Heb jij bredere heupen in verhouding tot je schouders? Dan heb je een peerfiguur. Een vrouw met een peervormig silhouet heeft vaak een langer bovenlichaam, een mooie taille en vollere heupen en dijen. Daarom kun je het beste gaan voor een roklengte tot de knie of daaronder. Ga wel voor soepele stoffen die mooi langs je lichaam vallen. Door de rok te combineren met een opvallende top, verleg je de aandacht naar je bovenlichaam.  


5. Diamant

Heb je brede schouders, volle borsten en loop je steeds smaller toe? Dan ben jij een diamant. Verleg de aandacht naar je benen door een korte rok te kiezen of kies voor een opvallende print. Ga voor een model met ruches of volume van onder, zoals de wikkelrok. Zo breng je jouw figuur mooi in balans.


Terug naar blog overzicht >