• Een van de grootste modewinkels van NL
  • Voor 17.00 besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
Klantenservice Klantenservice
Deze zondag geopend 12.00 - 17.00

De mooiste looks voor een appel



Wanneer jij een appelfiguur hebt, is je buik voller dan de rest van je lichaam en heb je brede schouders en wat grotere borsten. Een groot voordeel van jouw appelfiguur zijn je benen. Hier mag je dan ook gerust al je aandacht aan geven. We hopen je in deze blog te inspireren met de door ons opgestelde do’s en don’ts! Lees dus snel verder als jij een appelfiguur hebt.

Do's

Je heupen zijn doorgaans smal en je benen zijn je grootste troef. Eentje om uit te spelen! Met een paar stylingtips & tricks kun je al snel jouw figuur het beste tot zijn recht laten komen:

#1 Kies voor een A-lijn: dit model is voor elk figuur flatterend. Strak aan de bovenkant en wijd uiteenlopend naar beneden.

#2 Aandacht verplaatsen naar de benen: kies voor rokken of broeken met gezellige prints, jouw benen mogen gezien worden! Denk aan stippen, strepen, bloemenprints of een dierenprintje. Je benen mogen best wat meer body gebruiken om het geheel in balans te brengen. Dit doe je door te kiezen voor een grover materiaal, zoals velvet of leer. Wijde broeken kun je beter links laten liggen. Wil je echt je benen goed uit laten komen? Kies dan voor een paar mooie hakken!

#3 Een V-hals: zo kun je je bovenlichaam iets slanker laten lijken. De V-hals is super sexy én stijlvol!

#4 Jurken met een taille onder de borsten: deze jurken werken vaak goed bij een appelfiguur, omdat deze optisch een taille creëren.


Don'ts

Wat kun je als appelvrouw beter laten? Door op de volgende punten te letten, weet je zeker dat dat jouw figuur ook écht op z’n allermooist voor de dag komt: 

#1 Oversized kleding: deze laten het lichaam volumineuzer lijken.

#2 Hooggesloten tops, sjaaltjes of grote kettingen: deze laten je voller lijken van boven en dat wil je liever niet.

#3 Bovenkleding met drukke prints, ruches, of andere details: kies voor een neutraler bovenstuk om de aandacht niet teveel naar de bovenkant van je lichaam te trekken. Bovenkleding in effen tinten staan bij het appelfiguur het mooiste. Wil je wel graag een bovenstuk met print dragen? Ga dan voor een getailleerd model met fijne print.


Dit past bij jou

De volgende items mogen wat ons betreft niet ontbreken in jouw kast:

  • overslagblouse;
  • bootcut- en straight jeans;
  • midi jurken en rokken;
  • wikkeljurken en a-lijn jurken.


Dit past minder bij jou

Deze items mogen wat ons betreft wel ontbreken in jouw kast:

  • strakke en te korte tops;
  • laag uitgesneden jeans;
  • tops of blouses met drukke prints of details.

Hopelijk hebben wij jou door middel van deze blog geholpen met het juist kleden voor jouw figuur. Weet je nou niet helemaal zeker welk figuur je hebt? Of wil je graag persoonlijk advies? Kom dan gerust langs bij ons in de winkel of boek een eigen personal shopper!