De mooiste looks voor een rechthoekMet een recht figuur zijn je schouders, taille en heupen ongeveer even breed. Door middel van het juiste figuuradvies, kun je ook met een recht figuur vrouwelijke vormen creëren. In principe kun je met dit figuur alle kanten op en is het rechthoek figuur makkelijk te kleden in vergelijking tot andere figuurtypes. Lees in deze blog alle do’s en don’ts.

Do's

Als rechthoek kun je veel hebben, het is maar net wat je zelf wil! De meeste vrouwen voelen zich met dit figuur minder vrouwelijk en sexy, maar dat is nergens voor nodig! Met de volgende tips creëer je de vrouwelijke rondingen en taille die je graag zou willen hebben:

#1 accent leggen op taille: een blazer die je aansnoert in je taille is perfect, maar ook een taillebroek of rok die je in taille valt, werkt goed. Wist je dat je door je mouwen op te stropen je taille benadrukt? Er ontstaat zo een breeklijn die de aandacht naar je taille toetrekt en deze optisch smaller laat lijken. 

#2 meer volume op je schouders: laat je schouders breder lijken door schoudervullingen, pofmouwen of ruffles op je blouse. Zo creëer je meer taille. 

#3 geef je heupen aandacht: hips don’t lie. Zorg dat je heupen veel aandacht krijgen. Kies bijvoorbeeld voor een boyfriend jeans. De rechthoek kan een grote variëteit broekmodellen aan, broeken met een wijde tot rechte pijp, bootcut of flare. 

#4 sexy details: een decolleté of een blote rug zijn details die je met een rechtfiguur juist mag laten benadrukken. Ga voor een vrouwelijke touch! 

#5 prints: rechthoekfiguren en prints gaan erg goed samen. Opvallende prints en kleuren, jij kan het hebben!


Dont's

Met een recht figuur kan je bijna alles hebben. We hebben dan ook maar twee don’ts voor jullie:

#1 strakke jurkjes of rokjes: je rechte figuur valt hierdoor alleen maar meer op.

#2 gebruik geen verticale strepen: deze doen je alleen nog maar slanker lijken

Dit past bij jou

De volgende items mogen wat ons betreft niet ontbreken in jouw kast: 

  • boyfriend jeans, 
  • wijde broeken of rechte jeans;
  • blouse met ruffles;
  • mouwloze tops;
  • high waisted broeken en rokken.

Dit past minder bij jou

Deze items/prints mogen wat ons betreft wel ontbreken in jouw kast:

  • strakke jurkjes of rokjes; 
  • verticale strepen. 

 De tips en adviezen in deze blog zijn ter inspiratie. Kies altijd wat jij het mooist vindt en waar jij je het meest comfortabel in voelt. Wil je graag persoonlijk advies? Laat je verrassen door onze 
personal shoppers!