De mooiste looks voor een peerHet peerfiguur is heel vrouwelijk en veel voorkomend. De A-lijn wordt gekenmerkt door bredere heupen in verhouding tot de schouders. Een vrouw met een peervormig silhouet heeft vaak een langer bovenlichaam, een mooie taille en vollere heupen en dijen. Wat zijn de meest flatterende kledingstukken voor vrouwen met een peerfiguur? De do’s en don’ts voor alle peervormige vrouwen lees je in deze blog!

Do's

Brede heupen zijn iets om trots op te zijn! Je troeven uitspelen, hoe doe je dat? Met de juiste kledingtips kom je al een heel eind! We hebben de stylingips onderverdeeld in het accent leggen op de bovenkleding en op het smaller laten lijken van de heupen. Wij zijn van mening dat je je vormen op een goede manier mag showen:

Accent op bovenkleding
#1 Ga voor aansluitende tops in felle kleuren en prints: deze benadrukken je slanke bovenlichaam. 

#2 Kies de juiste halslijn: ga voor een halslijn waardoor de schouders breder lijken en de borsten benadrukt worden. De boothals en de ronde hals wekken de suggestie van bredere schouders. Een hartvormige halslijn legt de nadruk op de borsten en laat ze groter lijken. 

#3 Ga voor verschillende laagjes: met meerdere laagjes creëer je de illusie van meer volume. Wanneer je meerdere laagjes gebruikt om je smalle middel te verbreden, is onze tip om een mooie ceintuur of dun riempje erbij te dragen om je taille niet uit het oog te verliezen. Heupen smaller laten lijken 

#4 Draag (donkere) effen kleuren: deze kleden af en trekken geen aandacht. 

#5 Nadruk op schouders: breng je lichaam in balans door de nadruk te verleggen op je schouders. Zo kun je alles in verhouding brengen. Een blouse met ruffles is hier bijvoorbeeld perfect voor, net zoals een jasje met schoudervulling. 

#6 De A-lijn is je beste vriend: deze benadrukt je taille en laat deze smaller lijken. Door de uitlopende rok komen je heupen gegarandeerd op z’n allermooist uit! 

#7 Draag hoge hakken: je benen lijken slanker en je maakt gelijk indruk als je ergens binnenkomt, twee vliegen in één klap.

Don’ts:

De styling van een peerfiguur brengt, net zoals bij andere lichaamsfiguren, hindernissen met zich mee. Door op de volgende punten te letten, ga je jouw rondingen zeker als voordeel zien:

#1 Ga niet voor aangesloten rond de heupen en billen: ga voor soepele stoffen die losjes om je lijf vallen. Hijs jezelf niet in een strakke skinny jeans, maar ga liever voor een wijdvallende broek die hoger aansluit.

#2 Tops, vestjes en jasjes die precies op je heupen vallen: hierdoor krijg je juist bredere heupen. Wanneer het item net over de heupen valt, leg je minder de focus op de heupen waardoor je een slanker silhouet krijgt. 

#3 Rokken en broeken met een opvallend patroon: deze leggen de focus op het lichaamszwaartepunt.


Dit past bij jou

De volgende items mogen wat ons betreft niet ontbreken in jouw kast:

  • jasje met brede revers;
  • blouse met pofmouwtjes;
  • broek met hoge taille en iets wijd uitlopende pijp;
  • jurk met A-lijn. 


Dit past minder bij jou

Deze items mogen wat ons betreft wel ontbreken in jouw kast:

  • skinny jeans; 
  • boyfriend blazers of jeans; 
  • tulp- of ballonrokken. 

 
De beste tip om er goed uit te zien, blijft: draag waar jij je fijn in voelt. Benadruk dat stukje lichaam waar je heel erg blij mee bent. Wil je graag persoonlijk advies? Laat je verrassen door onze personal shoppers!