Duurzame merken | RINSMA MODEPLEIN


Een overzicht van de duurzame merken die wij verkopen:


10 days

is lid van de Fair Wear Foundation. Het merk maakt veel gebruik van linnen, biologisch katoen en tencel. 98% van de collecties wordt geproduceerd in Europa. Dit zorgt voor minder transport en dus minder vervuiling.


Alix the Label
Dit merk vindt duurzaam en verantwoord ondernemen erg belangrijk en kiest enkel fabrieken uit voor hun productie waar niet wordt uitgebuit en waar geen kinderarbeid is.


Anna van Toor
Is al jaren lid van de Fair Wear Foundation. Je krijgt eerlijke kleding voor een eerlijke prijs.


Another Label
Hecht waarde aan rijke stoffen en mooie kleren die op een duurzame manier worden gemaakt, maar toch betaalbaar blijven.


Atelier Noterman 
Dit merk is bekend om de befaamde ‘detox denim’. Tijdens het productieproces wordt er tachtig procent minder water, energie en chemicaliën toegevoegd waardoor de broek milieuvriendelijk is.


Beaumont
Dit merk maakt gebruik van verschillende duurzame materialen, zoals bamboe, gerecycled polyester, lyocell en ECOVERO viscose. Het merk werkt samen met stoffenfabrikant Eurojersey, die is aangesloten bij SensitivEcoSystem; een organisatie die in hun procedures het water-, energie- en chemisch verbruik zoveel mogelijk verminderen. 


Bellamy 
Dit merk produceert haar producten uitsluitend in Europa en er wordt alleen samengewerkt met leveranciers met uitstekende werkomstandigheden. Het label maakt zich hard voor een eerlijk leefbaar loon.


By Bar 
Draagt bij aan een meer duurzame en verantwoorde kledingindustrie. Dit merk werkt alleen met leveranciers die toezien op mensenrechten, arbeidsomstandigheden, gezondheid, veiligheid, milieu en bedrijfsethiek. De collectie is voorzien van een hoogwaardige kwaliteit en natuurlijke materialen.


Catwalk Junkie

Sinds 2020 wordt voor de 100% katoenen truien en shirts gebruik gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen.


Circle of Trust 
Zet zich in voor een schoon productieproces en ondersteunt hun fabrikanten hierin. Want Circle of Trust neemt haar verantwoordelijkheden ten aanzien van de producenten.


Claudia Sträter 

Wil een bijdrage leveren aan een betere wereld en neemt daarin haar verantwoordelijkheid. Zo zijn ze altijd op zoek naar milieuvriendelijkere materialen. Belangrijk is dat alles ingekocht moet worden geen azo en nikkel bevat. 


Creenstone 

De jassen van dit merk worden verantwoord geproduceerd in eerlijke ateliers. Waar mogelijk met gerecyclede en gecertificeerde materialen, diervriendelijk en duurzaam. 


Dante 6 

Is lid van de Fair Wear Foundation. Het merk werkt vooral met viscose kwaliteiten die zijn gecertificeerd door Ecovero bij Lenzing. Verder gebruikt Dante 6 veel gerecycled polyester. 


Denham

Dit merk heeft het watergebruik bij de productie geminimaliseerd. Ook inventieve technieken en slimme laserprocessen zijn belangrijk. Zo worden er in de fabriek ook strengere regels gehanteerd met betrekking tot het productieproces. Er wordt gewerkt met organisch en gerecycled katoen. 


Elvine

Voor een waterafstotende afwerking maakt dit merk gebruik van ‘Bionic Finish Eco’. De kleding wordt verpakt in op mais gebaseerde bioplastics en ze doen hun best om eerlijke productie te garanderen. 


Expresso

Expresso is vooruitstrevend en altijd opzoek naar nieuwe en duurzame materialen. Sinds 2004 werkt Expresso samen met de Fair Wear Foundation om de omstandigheden in de naaiateliers te verbeteren. Transparantie in het productieproces is het streven. 


Fabienne Chapot

Is aangesloten bij de BSCI om de productielocaties te controleren. In 2018 hebben ze het Akkoord Duurzame Kleding en Textiel ondertekend. De meerderheid van de polyester items worden gemaakt van gerecyclede PET flessen. Verder maken ze gebruik van biologisch katoen. Bij Fabienne Chapot willen ze ook een verschil maken in hun directe omgeving. Zo werken ze samen met foundation 46 dresses, om vrouwen die voor uitdagingen in hun leven staan te helpen en op te vrolijken in moeilijke tijden. 


G-Star

Investeren en duurzame innovatie wordt gebruikt in alles wat ze doen. Zo ontwerpen ze klassiekers voor morgen: denim van hoog kwaliteitsniveau met respect voor de mens en de planeet.


Gardeur

Biedt een breed assortiment aan kwalitatief hoogwaardige materialen. Daarbij wordt gekeken naar kwaliteit en duurzaamheid. Doordat Gardeur een eigen fabriek heeft waar alle broeken gemaakt worden, zijn alle productiestappen op een eerlijke en betrouwbare manier te controleren.


Ichi

Werkt samen met fabrieken die zich inzetten om de duurzaamheid in de toeleveringsketen te vergroten en ervoor te zorgen dat arbeidsomstandigheden fatsoenlijk zijn. Ichi wil tegen 2022 100% van hun katoen betrekken uit duurzamere alternatieven. De groene kleurcodes laten zien dat er is geproduceerd in een ecologisch duurzame materie, zoals organisch of gerecycled polyester.


ICONIC 27

Geeft dezelfde liefde en aandacht aan het verduurzamen van de productieketen als aan het ontwerpen van kleding. Daarbij staan het milieu en veilige arbeidsomstandigheden hoog op de agenda. ICONIC27 kiest voor natuurlijke materialen en voor biologisch of 'Better Cotton Initiative'(BCI) gecertificeerd katoen voor de T-shirts en sweaters. 

Jane Lushka 
Is lid van de Fair Wear Foundation. Dit merk werkt met 100% gerecyclede verpakkingen. Het plastic dat ze gebruiken is gemaakt van aardappelen. Ook zijn ze nu bezig een jeans te ontwikkelen gemaakt van 100% gerecyclede stoffen. 


K.O.I (Kings of Indigo)
Duurzaamheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Kings of Indigo verwerkt biologisch katoen waarbij geen bestrijdingsmiddelen en andere chemicaliën aan toegevoegd zijn. 


King Louie
Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt als doorlopend verbeterproces gezien en ze voelen zich verantwoordelijk en verbonden met de producenten. Door middel van nauw contact met fabrikanten en hun werknemers worden goede arbeidsomstandigheden gegarandeerd. 


Kuyichi
Is lid van de Fair Wear Foundation. Kuyichi strijdt al ruim 20 jaar voor een betere kledingindustrie. Het merk gebruikt voor ruim 90% duurzaam materiaal en richt zich daarnaast op goede arbeidsomstandigheden. Kuyichi is één van de koplopers op het gebied van duurzaamheid! 


Leveté Room
Dit merk werkt o.a. met organic cotton, gerecycled polyester en ecovero viscose. Op dit moment is ongeveer 40% van hun collectie sustainable en het streven is om binnen nu en 5 jaar 100% sustainable te zijn. Het merk werkt met de Common Heritage en is aangesloten bij FSC labels. 


Levi’s 
Dit merk maakt steeds vaker gebruik van duurzamere materialen en zoekt continue nieuwe manieren om minder water te verbruiken. 


Marc Cain
De productieketen van Marc Cain is voor het grootste deel een Europees proces. Daarnaast zetten zij zich in voor de de sociale doelstellingen van de textiel- en kledingindustrie, die zijn vastgelegd in hun ‘Code of Conduct’ (gedragscode). 


Marco O’Polo
Is lid van de Fair Wear Foundation. De affiniteit met natuurlijke materialen hoort bij de kernwaarden van het merk. Ze spelen een actieve rol in de bevordering van eerlijke arbeidsomstandigheden in de productieketen. Daarbij concentreren ze zich met name op de reductie van het waterverbruik, gevaarlijke chemicaliën en het minimaliseren van afval. 


MSCH Copenhagen
Is bezig om zo duurzaam mogelijk hun kleding te maken. Ze gebruiken gerecycled materiaal in de collecties zoals lyoccel, tencel, organisch katoen, gerecyceld polyester en viscose. 


No Man's Land
Gebruikt voornamelijk duurzame materialen zoals: mohair, alpacawol, linnen, katoen, cupro, viscose, merinowol en zijde. 


Nümph
Heeft zicht aangesloten bij UN Global Compact. Er verschijnen steeds meer natuurlijke en biologische stoffen in de collecties. Ook zet het merk zich in voor LittleBigHelp, een organisatie die kwetsbare vrouwen en kinderen in India ondersteunt.


Only
Wil het gebruik van duurzamere materialen verhogen totdat alle producten circulair ontworpen zijn. Only valt onder de Deense modegroep Bestseller en zij willen klimaatpositief, eerlijk voor iedereen en circulair van opzet zijn. Only is sinds 2011 actief lid van het BCI (Better Cotton Initiative). 


Part Two 
Maakt veel gebruik van duurzame materialen, zoals: biologisch katoen, lyocell en gerecycled polyester. Daarnaast worden de tags gemaakt van gerecycled papier. 


PME Legend
Is aangesloten bij BSCI en BCI. Dit merk maakt steeds meer gebruik van gerecycled polyester. Rains – De jassen zijn volledig waterdicht en milieubewust. Ze bestaan voor 50% uit gerecycled materiaal.


Rains 
De jassen zijn volledig waterdicht en milieubewust. Ze bestaan voor 50% uit gerecycled materiaal.


Save The Duck
Het merk produceert enkel producten die dier, mens en natuurvriendelijk zijn. Er wordt uitsluiten gebruik gemaakt van onbewerkte en gerecyclede materialen die verkregen zijn uit geschikte bronnen.


Studio Anneloes
De kleding wordt in Europa geproduceerd en de arbeidsomstandigheden in de fabrieken zijn goed.


Summum
Hebben een speciaal Aware-label ontwikkeld, met items waarbij voor minimaal 50 procent van de stof een duurzaam alternatief is gebruikt.


Vanilia
Lid van de Fair Wear Foundation. Produceert kleding in een eigen fabriek waar onder goede omstandigheden wordt gewerkt. 


Yaya 
Werkt continu aan het verbeteren van de supply chain en collectie. Ze proberen zo min mogelijk milieuvervuiling te veroorzaken door reststoffen te recyclen. Ze maken geen gebruik van kinderarbeid en betalen een eerlijke prijs aan hun werknemers. Er wordt ook gelet op het gebruik van duurzame materialen, zoals eco-katoen of bijvoorbeeld leer waar geen chemicaliën voor worden gebruikt. 


Zenggi 
Dit merk maakt o.a. gebruik van gerecyclede materialen en RWS gecertificeerd wol. Het merk is aangesloten bij de volgende keurmerken: Responsible Wool Standard (RWS)Global Recycled Standard (GRS) en Global Organic Textile Standard (GOTS). Ook worden hun collecties hoofdzakelijk in Europa geproduceerd vanwege de hoge standaarden van arbeidsomstandigheden. Lees hier meer over Zenggi & duurzaamheid >