• Een van de grootste modewinkels van NL
  • Voor 17.00 besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
Klantenservice Klantenservice

FAQ trouwpakken


Wat zijn de trends voor 2024?

De meest opvallende trend van 2023 is de kleur voor je trouwpak: petrol. Kies je trouwpak in een modieuze groentint en draag eronder een feestelijk geruit gilet of juist een vrolijke vlinderdas. In 2024 mag je helemaal losgaan met combinaties. Ga bijvoorbeeld voor een prachtig trouwpak van Wilvorst dat deels van wol is!


ONTDEK ALLE TRENDS VAN 2023 >

Hoe lang van tevoren moet ik een trouwpak uitkiezen?

We raden aan om minimaal 4 maanden voor jouw trouwdag een trouwpak aan te schaffen. Vaak moet er iets besteld of vermaakt worden, bijvoorbeeld het gilet, de schoenen of een overhemd. Moet een trouwpak besteld worden? Dan duurt dat al gauw minimaal 6 weken. Tip: wacht wel tot jouw toekomstige vrouw haar trouwjurk heeft uitgekozen. De kleur van haar jurk heb je nodig voor het kiezen van jouw pak.

Welke kleur moet mijn overhemd hebben?

Meestal heeft de kleur van het overhemd dezelfde kleur als de trouwjurk van de bruid. Waarom is dat? Dat staat het beste op de trouwfoto’s!

Waarom moet ik een giletje dragen?

Nadat jullie officieel zijn getrouwd komt vaak een prachtig en knallend feest. Dan gaan alle colberts, dassen en strikken uit en af. De bruidegom moet nog steeds de allerbeste geklede man van het feest zijn en te herkennen zijn binnen de groep. Met een giletje is dit onderscheid snel gemaakt. Vaders van de bruid en de bruidegom horen daarom minimaal een tweedelig pak te dragen.

Welke knoop moet er in mijn stropdas?

Dat hangt helemaal af van jouw type bruiloft. Ga je voor een klassiek thema? Dan wordt meestal gekozen voor een Dubbele Winsor. Hierbij hoort het gilet strak in de borstzak. Kies je juist voor een meer modieus pak of zelfs een Dandy Look? Dan zijn er eindeloos veel mogelijkheden. De Borelli en de Enkele Winsor komen verfijnd over met je feestelijke pak. Hierbij mag het pochet losser in de borstzak.

Hoe duur is een trouwpak?

Een trouwpak hoeft helemaal niet zo duur te zijn, zolang het maar wel nét even specialer en feestelijker is dan bijvoorbeeld een zakelijk pak. Een trouwpak van Benvenuto kan al vanaf 450 euro en voor een trouwpak van Roy Robson vanaf 550 euro. De luxere en meer uitgewerkte trouwpakken van Dutch Dandies, Immediate en Wilvorst starten vanaf 699 euro en lopen op tot 949 euro. De totale kosten hangt helemaal af van het totaalplaatje. Ga ervan uit dat je trouwpak ongeveer 60% van je budget kost en de overige 40% opgaat aan de accessoires, zoals een stropdas, riem, schoenen, sokken en een shirt voor onder je overhemd.

Wanneer is een pak een trouwpak?

Een trouwpak heeft glans en een feestelijke uitstraling in de stof. Daarbij horen outfitdetails zoals kleuren als ivoor en crème. Natuurlijk wel passend in de stijl van de bruidsjurk. Het is handig om bijvoorbeeld een stukje stof van de jurk mee te nemen naar de afspraak.

Maak een afspraak

Onze trouwpakkenspecialisten staan in de HEEREN VAN RINSMA voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Geen vraag is gek genoeg. We helpen je graag met het kiezen van jouw trouwpak, zodat jij er op jouw bruiloft er helemaal klaar voor bent. Maak snel een afspraak en neem jouw vrienden en familie mee!

trouwen test

Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

trouwen test

Velden gemarkeerd met een (*) zijn verplicht.

Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de reservering. Meer weten over de gegevens die wij verwerken?   lees onze privacy policy >