• Een van de grootste modewinkels van NL
  • Voor 17.00 besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
Klantenservice Klantenservice
Deze zondag geopend 12.00 - 17.00

Alles wat je moet weten over dresscodes


Cocktail, black tie, white tie en tenue de ville: allemaal dresscodes voor bruiloften. Met een dresscode zorg je ervoor dat jouw gasten er perfect uitzien, ook op de trouwfoto’s! Maar, hoe weet je wat je moet dragen? Wij helpen je graag!

Dresscode: cocktail

Feestelijk, los en ontzettend populair op bruiloften! De dresscode ‘cocktail’ is een ideale combinatie tussen chique en feestelijk. De heren dragen een zwart of donkerblauw pak op maat met een hagelwit overhemd en eventueel een das of zwarte schoenen van bijvoorbeeld Profuomo. Merken die ook bij deze dresscode passen zijn: Circolo, Gentiluomo en Roy Robson.
Voor de dames is deze dresscode simpel: kies de mooiste cocktailjurk van bijvoorbeeld Vera Mont of Hunza. Draag eronder een prachtig paar pumps of zeer nette ballerina’s. Maak jouw feestelijke cocktailjurk helemaal af met een clutch en mooie, elegante sieraden.


Dresscode: black tie

De black tie is iets informeler dan de white tie. Deze dresscode is chic en stijlvol. Kies je voor deze dresscode op je bruiloft? Dan gaan alle heren in een elegante smoking van Hugo Boss of Corneliani met een wit overhemd van bijvoorbeeld de merken Olymp of Eton

De dames dragen een prachtige lange avondjurk of een nette cocktailjurk van bijvoorbeeld Vera Mont, Dante 6 of Marc Cain met een kleine chique clutch. Grote tassen horen niet thuis bij de black tie, net als een horloge. Andere elegante accessoires zijn wel toegestaan. Kies een nette pump in combinatie met je avondjurk om helemaal te schitteren!

Dresscode: tenue de ville

Tenue de ville betekent eigenlijk ‘smart casual’. Denk aan modieus en elegant bij deze dresscode. Heren dragen een broek van bijvoorbeeld Cavallaro in combinatie met een nette blazer van Hugo Boss. Een stropdas is een echte must! Draag er een gedurfd overhemd onder met dessin van bijvoorbeeld Scotch & Soda of Matinique, en een paar nette, sportieve schoenen.
Dames, ga voor een schitterende zomerse jurk of nette jumpsuit van Bella Dahl, Frank Lyman of Ted Baker. Kies het liefst een geraffineerde jurk in een lichte pastelkleur. Zwart is niet verboden, maar wel minder gebruikelijk. Maak je outfit helemaal af met nette pumps of chique ballerina’s. Ben je moeder van de bruid? Dan is Linea Raffaelli hét merk voor jou!


Hulp nodig bij de perfecte outfit?

Wij helpen je graag bij het kiezen van de perfecte outfit voor een bruiloft of andere feestelijke gelegenheid. Wat de dresscode ook is, wij weten er raad mee. Kom langs in onze winkel in Gorredijk. En ben je de bruidegom? Dan helpen we je natuurlijk met je trouwpak.


              Gelegeneheidskleding dames >                pakken op maat >