De mooiste looks voor een diamantBen jij een diamantfiguur? Een diamant is atletisch gebouwd en heeft daardoor een breder bovenlichaam in combinatie met smalle heupen en slanke benen. Qua lichaam lijkt je figuur veel op de rechthoek, maar het verschil zit hem in de schouders. Waar de rechthoek namelijk recht vanaf de schouders naar de heupen toeloopt, zijn de kenmerken van het diamantfiguur: brede schouders, rechte heupen en een slank, en eventueel gespierd, lichaam. We geven je graag figuuradvies waarmee je jouw look een vrouwelijke touch geeft! Heb jij een atletisch figuur? Laat je dan vooral inspireren in deze blog!

Do's:

Het silhouet van een diamantfiguur doet denken aan een omgekeerde driehoek, omdat de taille niet erg opvallend is en de heupen aan de smalle kant zijn. Je wilt met dit figuur je schouders minder breed laten lijken. Je heupen wil je breder laten lijken om zo je lichaam in balans te brengen. Met de volgende stylingtrucjes benadruk je met een atletisch figuur je vrouwelijkheid:

#1 Lage taille broeken of rokken: broeken of rokken die laag op je heupen vallen, accentueren de heupen. De aandacht mag zeker gevestigd worden op de smalle heuplijn. Je kan zowel kiezen voor een strakkere jeans als een wijdere broek. Met een slim jeans benadruk je natuurlijk je slanke benen. Met een boyfriend jeans, creëer je een balans met bredere schouders. 

#2 Watervalhals of V-hals: deze laten je lichaam er slanker uitzien, doordat je hierdoor optisch langer lijkt.

#3 Kleurrijke en opvallende patronen op broeken en rokken: focus op je slanke benen, deze items mogen dus best alle aandacht trekken. Ruitjes of een patroon met een felle kleur brengen je lichaam mooi in balans en laten je schouders smaller lijken. Schoenen mogen ook zeker in een lekker opvallend kleurtje!

#4 Neutraal bovenstuk: hiermee zorg je ervoor dat de aandacht niet naar je breedste punt gaat. Ga voor rustige tops met eventueel een fijne print in rustige kleuren.

#5 Bovenstukken met raglan mouwen, halters en kimono mouwen: hierdoor lijken de schouders smaller.


Don’ts:

Wat kun je als omgekeerde driehoek beter niet dragen? Door op de volgende punten te letten, weet je zeker dat jouw figuur écht op z’n allermooist naar voren komt:

#1 Strakke jurken of rokken: ga juist voor een model dat je net wat meer volume rondom je heupen geeft.

#2 Schoudervullingen: laat alles wat je schouders breder maken lekker links liggen.

Dit past bij jou

De volgende items mogen wat ons betreft niet ontbreken in jouw kast:

  • peplum tops;
  • ballonjurken of –rokken;
  • lage taille jeans; v-hals tops.

Dit past minder bij jou

Deze items mogen wat ons betreft wel ontbreken in jouw kast:

  • off-shoulder tops;
  • tops met pofmouwen;
  • strapless tops of jurken;
  • kokerrokken;
  • spaghettibandjes.

Hopelijk hebben wij jou door middel van deze blog geholpen met het juist kleden voor jouw figuur. En vergeet niet: het is natuurlijk helemaal aan jezelf wat jij aan wil trekken! Wil je graag persoonlijk advies? Kom dan gerust langs bij ons in de winkel of boek een eigen personal shopper.