• Voor 21:00 besteld, morgen gratis in huis
  • Één van de grootste modewinkels van Nederland

Rinsmamodeplein.nl maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren

Jeans is overal

Een absolute musthave voor elke man

Waar je ook bent en welke stijl je ook hebt: jeans is overal, kan altijd, je kunt er écht niet omheen! Een absolute musthave voor elke man zelfs. Een veelzijdig item, wat zou je zonder jeans moeten?

"Mannen van Nederland. Wij vrouwen moeten streng zijn. En eerlijk. Uitzonderingen daargelaten, maar de meeste van jullie kunnen best wat meer aandacht aan kleding besteden. Het vrouwelijk oog wil ook wat."- Wiep Fenna de Jong. 

Laten we vandaag eens kijken naar de spijkerbroeken in jouw garderobe. Ongeacht wat er precies in de kast hangt, de jeans hebben een speciale plek in je kast. Het zijn immers je pronkstukken voor de outfit, de ongeëvenaarde jeans die bepalend zijn voor je look. Maar heb jij dan eigenlijk wel de goede jeans?

Tapered fit
Ideaal voor de man met iets gespierde of volle bovenbenen die toch een strakke look wil. De jeans valt recht tot op de bovenbenen, waarna de pijp vanaf de knie smaller wordt. De tapered fit kan met vrijwel alles gecombineerd worden, pas wel op voor lange shirts of bovenkleding met lange mouwen. Heb je niet zulke lange benen dan geeft deze fit heeft een verkortend effect. Heb je brede heupen en smalle kuiten, gá ervoor!

Skinny
Hoor je als man eigenlijk wel zo'n strakke broek te dragen? Ja, ook jij hebt je dit weleens afgevraagd. Natuurlijk moet je wel kijken naar je figuur en je bouw. Als je gespierde bovenbenen hebt of gewoonweg een flinke bilpartij, is het verstandig om deze skinny jeans te laten liggen in de winkel.
De strakke broek is simpelweg aansluitend met veel stretch om deze comfortabel te kunnen dragen. De jeans voor de echte durvers.

Straight
Wie heeft deze fit niet in de kast hangen? Lekker comfortabel en hiermee sla je eigenlijk nooit de plank mis. Wil je toch een iets minder wijd effect: sla de uiteinden van de pijpen eens om. Probeer de straight jeans wel met iets minder wijde bovenkleding te combineren, je wilt er niet uitzien als een log, massief blok.

Slim Fit
Gaat skinny je net iets te ver? Deze jeans geeft veel mogelijkheden. Dit model valt strak om de bovenbenen en loopt ook smal naar beneden, maar zit niet volledig aansluitend. Zorg dan wel voor genoeg stretch, zo kun je nog makkelijk bewegen.

Heb jij de juiste jeans al in je garderobe? Ja? Draag je jeans met trots!
Zo niet, laat je adviseren en schaf een goedzittende jeans aan.

"Je moet de broek aantrekken en eigenlijk niet meer willen uittrekken, het moet je nieuwe armour zijn die zich naar je lichaam vormt" - Robin Plijter, Cast Iron Premium Denim designer


Naar het blogoverzicht of lees meer blogs van Alyanne


jeansJeans van Tramarossa
Jeans van Tramarossa