Nu 15 euro cadeau (vanaf €75,-) met code CADEAUTJE | De winkel is weer geopend. Van harte welkom! | Update Coronavirus

Rinsmamodeplein.nl maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren

De 5 meest gemaakte fouten bij het kopen van een jeans

Laat je altijd adviseren!

Je weet welke maat je hebt, welke kleur of wassing je mooi vindt.. en voilà, daar is de jeanswand, dàt is de broek, klaar! Wordt dit je lievelingsbroek of belandt deze morgen al ergens achter in je kast? Zo makkelijk is het nog niet om de perfecte jeans te vinden en een miskoop te voorkomen. Dit zijn de fouten die we allemaal maken.

Fout 1 - De juiste maat

Je hebt dè jeans gevonden, helemaal jouw stijl. Je pakt de maat die je altijd draagt en gaat passen. Eenmaal bij het passen kom je erachter dat de knoop niet dicht past, maar hoe kan dat, je hebt altijd diezelfde maat, toch?
Natuurlijk moet je altijd de maat checken, maar ieder merk heeft verschillende pasvormen en verschil in materiaal. Laat je adviseren en houd er rekening mee dat jeans tijdens het dragen wijder worden. Het gaat meestal om een halve maat. Koop je spijkerbroek dus niet te groot.

Fout 2 - Nee bedankt, ik heb geen hulp nodig

Je laatste aankoop leek een goede, de jeans was mooi, hij zat oké, hij stond oké en je vriendinnen beaamden dat. Jij blij!
Toch weer een miskoop.. Je blijft maar hem maar ophijsen. Alleen als je rechtop staat, niet zit en niet bukt, staat ie mooi. Net als in de winkel voor de passpiegel.
Haal er een verkoopster bij die alle jeansmodellen kent en voor jouw net iets te korte benen of brede heupen een perfect model heeft liggen. Laat je niet ompraten, je hebt zelf ook een mening. Twijfel je? Doe het niet!

Fout 3 - Geen tijd om te passen

Het is half 6, bijna sluitingstijd, maar je moet hoe dan ook nog een nieuwe jeans hebben. Als je iets in je hoofd hebt moet dat ook persè à la minute in je bezit zijn.... Maak geen overhaaste beslissingen. Vraag om hulp of denk er nog even over na, maar wees vooral altìjd kritisch en pas de broek altijd, rij of geen rij.

Fout 4 - De juiste wassing?

Pas jeans van verschillende merken, ze hebben allemaal hun eigen wassingen. De verkeerde jeans kan je billen dikker of langer maken, je heupen breder doen lijken en je taille ronder. Check eens welk figuur je hebt. Ben je een 'peer'? Of juist een 'zandloper', bij ieder figuur past weer een andere wassing. Vind je de juiste, dan slaat de vonk over. Niet? Dan kun je 'm beter laten liggen.


Fout 5 - Jouw model? Of de laatste trend?

Iedereen heeft een ander figuur, maar wees je hiervan ook bewust. Volg niet zomaar de laatste trends op, zoals een boyfriend jeans terwijl je korte benen hebt en iets steviger bent. Heb je een buikje of stevig achterwerk dan kun je jeans met een lage taille beter laten liggen. Ben je klein, ga dan voor high waisted, rechte of strakke modellen, zo lijk je langer. Een flared jeans laten je benen optisch langer lijken, maar dat werkt dan weer niet voor kleine of stevige figuren, dan lijkt het juist opgepropt. Blijf dus kritisch en pas verschillende modellen.

Misschien wil jij juist wel die tè strakke broek of de high waisted jeans volgens de laatste trends, dat kan natuurlijk! Maar wil je geen fouten meer maken en niet meer tussen die stapels jeans achter in je kast hoeven te zoeken? Kom langs bij Rinsma Fashion Plaza en laat je adviseren door deskundige medewerksters of misschien heb jij een tip om fouten te voorkomen?!

Reageren? Mail Alyanne >


Naar het blogoverzicht

Combinatie set Esqualo en Levi's
Combinatie set Esqualo en Levi's